G. Kanaševičiaus IĮ „DESĖ“

Kulinariniai žuvies gaminiai

Valgykime daugiau žuvies ne tik per šventes – stiprinkime savo širdis Omega-3 riebalų rūgštimis skanaudami išskirtinio skonio „DESĖS“ produkciją!

IKi 15 amžiaus dėl nemalonaus kvapo bei kartaus skonio silkė buvo laikoma niekam tikusia žuvimi – ją atiduodavo elgetoms ir raupsuotiesiems. Tačiau kartą vienas olandų žvejys, prieš sūdydamas, pašalino žiaunas. …

  • Veiklos pradžia

    G. Kanaševičiaus IĮ „DESĖ“ veiklą pradėjo 1994 m. Įmonės administracinis ir gamybinis pastatas išaugo Žaslių miestelio teritorijoje, Kaišiadorių rajone.

  • Trumpai apie įmonės veiklą

    Įmonės veikla – žuvies perdirbimas. Gamybinėse patalpose žuvis sūdoma, marinuojama, kepama, ruošiami kulinariniai gaminiai. Per metus pagaminama apie 3 tūkst. tonų žuvies produkcijos. Darbuotojų, prisidedančių prie unikalaus skonio bei aukščiausios kokybės gaminių, skaičius šiai dienai siekia 130.

  • Silkės importavimas bei produktų eksportavimas

    Daugiausiai perdirbamos žuvies rūšis - silkė, kuri importuojama iš Norvegijos ir Islandijos, o pati paruošta produkcija keliauja ne tik į įvairius Lietuvos miestus, bet ir į D. Britaniją, Airiją, JAV, Latviją bei Estiją.

  • Patikimumas

    Visa produkcija atitinka Europos Sąjungos maisto saugos standartus. Įmonei yra suteiktas Europos veterinarinis numeris žuvies produktams, įdiegta kokybės valdymo sistema RVASVT.

  • Pripažinimas

    Įmonė yra gavusi ne vieną itin aukštai reitinguojamą apdovanojimą, tokius, kaip AgroBalt 2010 – auksas, AgroBalt 2012 – auksas, Lietuvos metų gaminys - 2014 ir t.t.

Pasiekimai

Didžiuojamės, jog mūsų produkcija ne kartą yra įvertinta prestižiniais apdovanojimais maisto pramonėje: gaminiams priskirti aukso medaliai įvairiuose konkursuose, tokiuose kaip „Lietuvos metų gaminys“, geriausio gaminio diplomai ir t.t. …

Gamyba

Silkė su galva ir silkių filė gaunama užšaldyta. Pirmiausia, pagal technologinį procesą silkė defrostuojama,  t.y. atšildoma iki 0-1 laipsnių celsijaus temperatūros. Toliau silkė  brandinama, t.y. norint pagaminti sūdytą silkę, ji sūdoma sūryme, o marinuota silkė marinuojama marinate. Brandinimo proceso trukmė nuo 3 iki 5 parų. Jei gaminama silkių filė be odos, ji toliau ruošiama pagal technologinę instrukciją su kitais ingredientais ir užpilama  įvairiais padažais, marinatais ar augaliniais aliejais. Silkei paruošti naudojami tradiciniai  prieskoniai – kvapieji pipirai, lauro lapeliai, kalendra ir įvairūs prieskonių mišiniai.

Produkcija

Mūsų gaminių, pasiekiančių ir žinomiausius ne tik visos Lietuvos, bet ir užsienio didžiuosius prekybos centrus, pagrindinė sudedamoji dalis yra Atlanto vandenyne sugautos žuvys – silkė bei menkė. Sudėlioję visos komandos idėjas į vieną visumą kasmet vis atrandame naujų pagautos žuvies paruošimo būdų, ko pasekoje išgaunami išskirtiniai produkcijos poskoniai, stebinantys net ir didžiausius silkės ar menkės patiekalų ekspertus. Kviečiame susipažinti su mūsų produkcija.

Susisiekime