G. Kanaševičiaus IĮ „DESĖ“
Kulinariniai žuvies gaminiai
Valgykime daugiau žuvies ne tik per šventes – stiprinkime savo širdis Omega-3 riebalų rūgštimis skanaudami išskirtinio skonio „DESĖS“ produkciją!
IKi 15 amžiaus dėl nemalonaus kvapo bei kartaus skonio silkė buvo laikoma niekam tikusia žuvimi – ją atiduodavo elgetoms ir raupsuotiesiems. Tačiau kartą vienas olandų žvejys, prieš sūdydamas, pašalino žiaunas. …
-
Veiklos pradžia
G. Kanaševičiaus IĮ „DESĖ“ veiklą pradėjo 1994 m. Įmonės administracinis ir gamybinis pastatas išaugo Žaslių miestelio teritorijoje, Kaišiadorių rajone.
-
Trumpai apie įmonės veiklą
Įmonės veikla – žuvies perdirbimas. Gamybinėse patalpose žuvis sūdoma, marinuojama, kepama, ruošiami kulinariniai gaminiai. Per metus pagaminama apie 3 tūkst. tonų žuvies produkcijos. Darbuotojų, prisidedančių prie unikalaus skonio bei aukščiausios kokybės gaminių, skaičius šiai dienai siekia 130.
-
Silkės importavimas bei produktų eksportavimas
Daugiausiai perdirbamos žuvies rūšis - silkė, kuri importuojama iš Norvegijos ir Islandijos, o pati paruošta produkcija keliauja ne tik į įvairius Lietuvos miestus, bet ir į D. Britaniją, Airiją, JAV, Latviją bei Estiją.
-
Patikimumas
Visa produkcija atitinka Europos Sąjungos maisto saugos standartus. Įmonei yra suteiktas Europos veterinarinis numeris žuvies produktams, įdiegta kokybės valdymo sistema RVASVT.
-
Pripažinimas
Įmonė yra gavusi ne vieną itin aukštai reitinguojamą apdovanojimą, tokius, kaip AgroBalt 2010 – auksas, AgroBalt 2012 – auksas, Lietuvos metų gaminys - 2014 ir t.t.
Pasiekimai
Didžiuojamės, jog mūsų produkcija ne kartą yra įvertinta prestižiniais apdovanojimais maisto pramonėje: gaminiams priskirti aukso medaliai įvairiuose konkursuose, tokiuose kaip „Lietuvos metų gaminys“, geriausio gaminio diplomai ir t.t. …
Gamyba
Silkė su galva ir silkių filė gaunama užšaldyta. Pirmiausia, pagal technologinį procesą silkė defrostuojama, t.y. atšildoma iki 0-1 laipsnių celsijaus temperatūros. Toliau silkė brandinama, t.y. norint pagaminti sūdytą silkę, ji sūdoma sūryme, o marinuota silkė marinuojama marinate. Brandinimo proceso trukmė nuo 3 iki 5 parų. Jei gaminama silkių filė be odos, ji toliau ruošiama pagal technologinę instrukciją su kitais ingredientais ir užpilama įvairiais padažais, marinatais ar augaliniais aliejais. Silkei paruošti naudojami tradiciniai prieskoniai – kvapieji pipirai, lauro lapeliai, kalendra ir įvairūs prieskonių mišiniai.

-
Silpnai sūdyti silkių filė gabaliukai su moliūgų sėklomis, aliejuje, 200 g
-
„RYTO ŽARA“ - sūdyta silkių filė su grybais, vytintais pomidorais ir aliejumi, 300 g
-
Silpnai sūdyta silkių filė, aliejuje, 700 g
-
Sūdyti silkių filė gabaliukai su grybais, aliejuje, 200 g
-
Sūdyta silkių filė su pievagrybiais ir daržovėmis majonezo padaže, 700 g
-
Tradicinė sūdyta silkių filė aliejuje, 1 kg
-
„TRADICINĖ“ - sūdyta silkių filė su marinuotais svogūnais ir krapais aliejuje su saldikliu, 480 g
-
„MOČIUTĖS“ - salotos su troškintomis daržovėmis ir sūdyta silkių filė, 600 g
-
Tradicinė sūdyta silkių filė su prieskoniais, aliejuje, 260 g
-
„KLASIKINĖ“ - sūdyta silkių filė su keptomis daržovėmis aliejuje, 480 g
-
„MOZAIKA“ - marinuota silkių filė su daržovėmis ir aliejumi (su cukrumi ir saldikliu), 700 g
-
Tradicinė sūdyta silkių filė, aliejuje, 260 g
Produkcija
Mūsų gaminių, pasiekiančių ir žinomiausius ne tik visos Lietuvos, bet ir užsienio didžiuosius prekybos centrus, pagrindinė sudedamoji dalis yra Atlanto vandenyne sugautos žuvys – silkė bei menkė. Sudėlioję visos komandos idėjas į vieną visumą kasmet vis atrandame naujų pagautos žuvies paruošimo būdų, ko pasekoje išgaunami išskirtiniai produkcijos poskoniai, stebinantys net ir didžiausius silkės ar menkės patiekalų ekspertus. Kviečiame susipažinti su mūsų produkcija.