Silkė su galva ir silkių filė gaunama užšaldyta. Pirmiausiai pagal technologinį procesą silkė defrostuojama,  t.y. atšildoma iki 0-1 Laipsnių celsijaus temperatūros. Toliau silkė  brandinama, t.y.  norint pagaminti sūdyta silkę, ji sūdoma  sūryme, marinuota silkė marinuojama marinate. Brandinimo proceso trukmė nuo 3 iki 5 parų. Jei gaminama silkių filė be odos, tai nulupama oda ir toliau ruošiama pagal technologinę instrukciją su kitais ingridientais ir  užpilama  įvairiais padažais, marinatais ar augaliniais aliejais. Silkei paruošti naudojami tradiciniai  prieskoniai – kvapieji pipirai, lauro lapeliai, kalenda ir  įvairūs prieskonių mišiniai.

 

View the embedded image gallery online at:
http://dese.lt/lt/gamyba#sigProGalleriadf59abe71c

www.dese.lt